PENSIONARII SE TEM SĂ MEARGĂ ÎN STAȚIUNI

0
26

Aproape trei sute de persoane beneficiază de bilete de tratament oferite de Casa Județeană de Pensii Buzău pentru seria numărul 15 care începe cu data 28 septembrie. Numărul solicitărilor pentru biletele de tratament, anul acesta, este foarte mic în comparație cu anii precedenți. Un motiv ar fi teama pensionarilor de a nu se contamina Covid-19 din stațiuni.
Cele mai multe solicitări pentru bilete de tratament sunt pentru Stațiunea Sărata Monteru. Majoritatea buzoienilor preferă această stațiune pentru că este mai aproape de casă și sunt foarte mulțumiți de tratamentul primit și condițiile de cazare. De asemenea, stațiunile de pe litoralul românesc și cele din zona de munte se află printre preferințelele persoanelor care beneficiază de bilete de tratament.
Dacă până anul acesta criteriile de departajare la aprobarea biletelor de tratament ţineau cont dacă solicitantul a beneficiat de un bilet de tratament în ultimii doi ani, de categoria de pensie, precum şi valoarea totală brută a drepturilor băneşti, anul acesta pandemia de coronavirus a schimbat regula: primul venit, primul servit.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ