PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN BUZĂU

0
657

Marți dimineață au avut loc percheziții de amploare în Buzău. Ofițerii din cadrul Servicului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat percheziții la domiciliile unei grupări acuzate de înșelăciune, fals și uz de fals.
Vizată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice este o grupare acuzată de înșelăciune, fals și uz de fals. Faptele s-au comis în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, iar persoanele din grupare acționau căutându-și victimele pe site-ul burselor de transport de unde deturnau banii într-un cont fantomă. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la 600.000 de lei.
Potrivit anchetatorilor, în acest dosar sunt vizate mai multe persoane, care foloseau metoda cunoscută ca „metoda intermediarului”. Acestia găseau pe diverse site-uri persoane care căutau servicii de transport şi apoi căutau o firmă pe bursele de transport, dându-se drept clienţi. Odată ce obţineau de la firma reală de transport de pe bursa transportatorilor o factură pentru plata serviciilor solicitate, editau factura, schimbând contul în care ar fi urmat să fie viraţi banii pentru serviciul prestat cu contul unei societăţi fantomă.
REPORTER ANDREEA ZALESCHI
ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ