PERCHEZIŢII LA COMERCIANŢII DE PETARDE

0
70

Polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul mascaţilor, au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci percheziții domiciliare și au efectuat două controale la puncte de lucru autorizate ale unei societăți comerciale. Toate acţiunile pe raza municipul Buzău, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Bănuiți sunt doi buzoieni cu vârste de 18 și 41 de ani, care administrează o societate comercială cu obiect de activitate comerțul de articole pirotehnice și despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării astfel de articole, fără respectarea prevederilor legale. În urma controalelor, poliţiştii au confiscat peste o jumătate de tonă de petarde şi artificii.

„Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost identificate şi ridicate aproximativ 260.000 de bucăţi articole pirotehnice din categoria F1 și F2 sau neetichetate, cu o greutate de 560 kg, în valoare de aprovizionare de 32.000 lei. Articolele au fost identificate în afara spaţiilor de depozitare autorizate, respectiv în locuinţele sau autovehiculele persoanelor percheziţionate, fără documente de provenienţă sau din categorii ce nu pot fi comercializate către publicul larg”, a trasnsmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Totodată, au fost aplicate şi două sancţiuni contravenţionale, în urma identificării de articole pirotehnice care urmau a fi comercializate, însă care nu prezentau instrucţiuni de folosinţă în limba română. Polițiști specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din cadrul I.P.J. Buzău vor continua, în perioada următoare, efectuarea de acțiuni specifice, pentru verificarea legalității operațiunilor cu materiale pirotehnice.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ