PERCHEZIȚII LA CONTRABANDIȘTI CU ȚIGĂRI

0
76

Polițiștii din județene Giurgiu, Suceava și Buzău au efectuat recent, o prindere în flagrant delict și 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2018, ar fi achiziționat și comercializat țigări provenite din contrabandă. Mașinile în care au fost găsite țigările au fost oprite la un control chiar pe DN2E865, în localitatea Mărăcineni.

Din cercetări au rezultat indicii că un bărbat, de 52 ani, din județul Suceava, ar fi colectat la domiciliu țigări de contrabandă provenite din Ucraina, iar ulterior, prin intermediul a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 56 de ani, din București și Giurgiu, le-ar fi transportat în Capitală, în vederea comercializării prin intermediul mai multor persoane fizice. În cadrul acțiunilor au fost confiscate 170.160 de țigarete, în valoare totală de 70.000 lei.

Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme, 3.500 de euro și 5.300 de lei. 9 persoane au fost duse la audieri. Față de 7 dintre acestea s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale și instanței, cu propuneri procedurale.

EVENIMENTE LA CENTRUL CULTURAL ,,ALEXANDRU MARGHILOMAN”

Primăria municipiului Buzău anunţă deschiderea în data de 8 februarie 2018, ora 14:00, la Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” a seriei de conferinţe ,,Personalităţi buzoiene de ieri şi de azi” din cadrul manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. Prima conferință, cu tema ,,Generalul Gh. D. Marinescu – un militar buzoian de excepție  pentru istoria contemporană a României”, va fi susținută de doctor în istorie, Marius Nicoară. Buzoienii iubitori de istorie, și nu numai, sunt invitați la acest eveniment.

HOȚI PRINȘI

Societăți comerciale și ATM-uri din județul Buzău au fost vizate de o bandă de infractori destructurată astăzi de polițiștii din Prahova și de cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul  Poliției Române, alături de jandarmi. Aceștia au efectuat miercuri dimineață, 5 percheziții, pe raza județelor Prahova și Ilfov, la persoane bănuite de furturi din societăți comerciale și ATM-uri. Potrivit comunicatului emis de Poliția Română, din cercetări au rezultat indicii potrivit cărora, începând cu luna septembrie a anului 2017 și până în prezent, cei în cauză ar fi sustras bani din seifuri, case de bani și ATM-uri, situate în județele Buzău Prahova și Brașov. 7 persoane au fost duse la sediul poliției, pentru audieri. Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 100.000 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ