PERDELE FORESTIERE PE DRUMURILE JUDEŢULUI

0
121

Şoselele din judeţul Buzău ar putea fi protejate de viscole cu ajutorul unor perdele forestiere. Soluţia, despre care s-a tot vorbit în ultimii ani fără să fie făcut ceva concret în acest sens, pare să aibă şanse de se concretiza. Săptămâna aceasta, autorităţile judeţene au discutat despre oportunitatea înfiinţării de perdele forestiere, un prioect în acest sens urmând să fie trimis la Bucureşti, la ministerul de resort.
Comitetul Județean de Analiză a Programului Anual de Înființare a Perdelelor Forestiere de Protecție, prezidat de prefectul Carmen Ichim și vicepreședintele Consiliului Judetean Buzău, Romeo Lungu, s-a întrunit pentru a discuta și aviza studiul de oportunitate privind înființarea perdelelor forestiere de protecție la nivelul județului.
“În cursul acestei săptămâni, proiectul privind înființarea perdelelor forestiere de protecție urmează să fie înaintat spre avizare Ministerului Apelor și Pădurilor, iar autoritățile buzoiene spun că doresc implementarea cât mai grabnică a acestuia, pentru protecția căilor de transport și comunicații, în special pe durata episoadelor de viscol care conduc la înzăpeziri și blocaje pe porțiuni însemnate din drumurile naționale și județene din zona de câmpie a Buzăulu”, a transmis Instituţia Prefectului.
Pentru cele mai importante tronsoane de drum ce tranzitează judeţul Buzău există studii de fezabilitate, aprobate de Ministerul Apelor şi Pădurilor, încă de anul trecut. Studiile de fezabilitate fac referire la infiintarea de perdele forestiere de protectie pe drumurile nationale DN2 si DN2B, care traversează judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, unele dintre tronsoanele de drum fiind cele mai expuse intemperiilor, în special pe perioada iernii.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ