PERICOL CRESCUT LA LIMITA JUDEŢULUI

0
254

Noi focare de pestă porcină africană, la graniţele judeţului. Situaţia tot mai alarmantă în ceea ce priveşte răspândirea virusului a determinat autorităţile buzoiene să adopte măsuri preventive din cele mai drastice. Producătorii locali și primarii sunt cei însărcinați să gestioneze situația în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire cu pestă porcină africană.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, luni, în ședință extraordinară pentru a aproba măsurile privind prevenirea răspândirii pestei porcine africane. Prin măsuri specifice, autorităţile încearcă să ţină Buzăul ferit de virusul care face ravagii în ţară, în condiţiile în care, în judeţe învecinate, s-au înregistrat noi cazuri de pestă pocină.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău vorbesc depre o revalidare a măsurilor luate deja împotriva pestei porcine africane.
Autorităţile încearcă să-i implice cât mai mult în gestionarea situaţiei, pe primarii comunelor judeţului, dar şi pe producătorii locali.
Medicii veterinari atrag atenţia că, în această perioadă a anului, riscul de transmitere a virusului pestei porcine africane este crescut. Este perioada în care unii agricultori, plecaţi din comunităţile lor, în primăvară, în special în Insula Mare a Brăilei, revin acasă, în judeţul Buzău , împreună cu tot felul de lucruri şi chiar animale. Astfel de cazuri trebuie ţinute strict sub observaţie pentru a preîntâmpina situaţiile de risc.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ