PERICOL MAJOR DE RĂSPÂNDIRE A PESTEI PORCINE

0
127

Risc imens de propagare a pestei porcine africane. Se aşteaptă ca în următoarea perioadă, noi focare să apară în mai multe localităţi din judeţ. Autorităţile acuză indiferenţa unor crescători de animale care au contribuit la răspândirea virusului şi afirmă că vor cere tragerea la răspundere a acestora. Chiar şi în aceste condiţii Prefectura anunţă că nu se va trece la soluţia extremă de ucidere în masă a porcilor.
Opt noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate într-o singură lună, în judeţul Buzău. Situaţia ar putea deveni şi mai gravă, avertizează autorităţile, din cauza neglijenţei unor proprietari de animale. Cu toate acestea, conducerea Prefecturii a anunţat că nu va fi dat ordinul de sacrificare în masă a porcilor.
Medicii veterinari confirmă faptul că mulţi cetăţeni neglijeză obligaţiile ce le revin atunci când apar suspiciuni de boală la animalele din gospodării.
Prefectul judeţului anunţă că cei care se fac vinovaţi, de răspândirea pestei porcine africane vor suporta consecinţele.
Cele mai recente focare de pestă porcină africană au fost confirmate la sfârşitul săptămânii trecute în trei gospodării din localităţile Vadu Paşii şi Boboc. La această dată, pesta porcină africană în judeţul Buzău evoluează în 10 focare din exploatații non profesionale și o exploatație comercială.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ