PERICOLUL ”SELFIE”

0
70

Pozele de tip selfie au devenit un pericol pentru tineri. Unii ajung să-și riște viața doar pentru a surprinde un instantaneu cât mai deosebit. Așa se face că tot mai mulți cei care își fac selfie pe tren sau în alte locuri izolate sunt accidentați grav sau chiar ajung la deces. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că este nevoie de educație sanitară în școli.
Să îți faci selfie pe tren a devenit un fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Mai mulți tineri au ajuns în spital cu răni grave și arsuri, cei mai mulți încheindu-și socotelile cu viața prin acest gest, în încercarea de a-și face poze pe vagoanele aflate în triaj sau în Gară. Cei care îi iau primii în primire pe acești tineri, în încercarea disperată de a le salva viața, sunt cei de pe Ambulanță și medicii din Unitatea de Primiri Urgențe.
Din păcate, cei mai mulți teribiliști de acest fel au plătit cu viața. Șansele de supraviețuire în astfel de cazuri sunt practic minime. Decesul în astfel de cazuri survine la două- trei zile de la producerea tra¬gicului eveniment.
Tot ca urmare a unui exces de teribilism, în încercarea de a câștiga popularitate în rândul celor de o vârstă cu el, un tânăr din Stâlpu, elev în clasa a zecea, la Colegiul Tehnic Buzău, a urcat pe un tren din Gara Buzău. Sub privi¬rile unor prieteni care-l însoțeau, adolescentul a căzut străpuns de curentul electric. Tânărul a suferit arsuri de gradul III pe o mare parte a corpului . El a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău și transportat ulterior cu un elicopter SMURD la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ