”PERSONALITĂŢI BUZOIENE DE IERI ŞI DE AZI”

0
686

Municipalitatea a organizat marți după-amiază la Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” în cadrul manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri o a doua conferinţă din ciclul ,,Personalităţi buzoiene de ieri şi de azi”. La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, doctor în istorie Marius Nicoară, oameni de cultură precum și elevii unui liceu din oraș.

Constantin Toma le-a explicat celor prezenți la Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” cum i-a venit ideea realizării unui astfel de proiect. Totul, spune edilul șef, a pornit din 2016, în urma unei analize-diagnostic la nivelul municipiului Buzău dar și pe baza unui sondaj de opinie.

La cea de-a doua conferință din ciclul ,,Personalităţi buzoiene de ieri şi de azi”, Costel Vânătoru a vorbit despre viața și activitatea lui Traian Săvulescu, născut în Râmnicu Sărat  și considerat a fi primul  biolog și botanist care a făcut cunoscută în România flora Arabiei și Palestinei.

Tot la Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, luni, 19 martie, la ora 10:00, va avea loc vernisajul expoziției de drapele istorice ale României și Republicii Moldova, ce aparțin colecționarului basarabean Petru Costin și la care va fi prezent ambasadorul Republicii Moldova.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ