La Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, a avut loc, miercuri, încă o conferință din seria „Personalități buzoiene de ieri și de azi‘‘. Conferința a fost deschisă de primarul Constantin Toma și a fost susținută de doctorul Luminița Giurgiu, evenimentul fiind dedicat doctorului Constantin Angelescu.
Elevi, profesori, dar și personalități buzoiene au participat la conferința „Personalități buzoiene de ieri și de azi”, astfel că sala în care s-a desfășurat evenimentul a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care au participat.
Istoria ca o poveste, cu accent pe marile personalități buzoiene, de această dată l-a avut în centrul atenţiei pe marele om de știință, diplomat și om politic, doctorul Constantin Angelescu, personalitate marcantă a istoriei și primul ambsador român în Statele Unite.
Chirurgul Constantin Angelescu a intrat în politică, a avut diverse funcții publice, printre care: cel dintâi ministru plenipotențiar al României la Washington și vicepreședinte al Consiliului Național pentru Unitatea Românilor la Paris. De asemenea, el este cel care a introdus „Examenul de maturitate” în România. Doctorul Angelescu a creat un serviciu performant de distribuire și reaprovizionare în serviciul sanitar civil care odată cu intrarea în război s-a militarizat, astfel că acesta este părintele fondator al medicinei de război românești.
Județul Buzău are cu ce se mândri, personalitățile atât din vremuri trecute, cât și prezente fiind modele de urmat pentru generațiile actuale.