PERSONALUL MEDICAL SE ÎNTOARCE LA POSTURI

0
21

Vești bune vin de la Spitalul Judeţean Buzău. Începând de săptămâna viitoare șapte medici se vor întoarce la posturi. După parcurgerea tuturor procedurile impuse de autorităţi, cadrele medicale pot să reînceapă activitatea fără a pune în pericol sănătatea celor din jur. Primul medic diagnosticat cu Covid-19 a revenit deja la serviciu.
Epidemia de coronavirus nu i-a ocolit nici pe cei aflaţi în linia întâi. La Buzău, 39 de cadre medicale au fost depistate cu virusul Covid-19.Cu toate acestea, conducerea spitalului, susține că la momentul actual activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se desfășoară fără probleme.
La sfârşitul săptămânii trecute, trei medici din cadrul Secţiei Chirurgie Plastică, au fost depistaţi pozitiv cu virusul Covid-19 , iar sarcinile acestora au fost preluate de ceilalţi medici ai secţiei.
Și la Secţia Boli infecţioase, opt cadre medicale, asistenți și infirmiere,au fost depistate cu coronavirus. Pentru a acoperi deficitul de personal managerul spitalului a luat decizia de a detașa personal medical de la alte secții . În total, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, şapte medici şi 32 de asistenţi, infirmiere şi brancardieri au fost infectaţi cu Covid 19.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ