PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ŞI LA LUCIU

0
96

Numărul focarelor de pestă porcină africană de pe teritoriul judeţului Buzău a ajuns la 64. Săptămâna aceasta a fost confirmat un nou caz, într-o gospodărie de la marginea satului Luciu. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor.
Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prezența virusului pestei porcine africane, într-o gospodărie particulară din satul Luciu, aceasta fiind al 64-lea focar din judeţ. Potrivit reprezentanţilor Directiei Sanitar Veterinare Buzău, acest focar a fost depistat la o gospodărie aflată într-o zonă limitrofă a satului, într-o zonă mlăştinoasă.
În acest caz a fost vorba despre doi porci. Unul dintre ei a murit la scurt timp după intervenţia veterinarilor, iar cel de-al doilea a fost eutanasiat.
Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor, precum și a mijloacelor de transport. Specialiştii se aşteaptă ca, odată cu venirea sezonului rece, numărul cazurilor de pestă porcină africană să intre în regres.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ