PESTA PORCINĂ ALERTEAZĂ AUTORITĂȚILE

0
161

Autoritățile locale sunt alertate de explozia cazurilor de pestă porcină, izbucnite în ultima perioadă, în județul Buzău. Membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-au întrunit în ședință pentru a adopta mai multe măsuri menite să prevină răspândirea virusului, dar au luat în discuție și uciderea în masă a porcilor. Deocamdată, nu se va aplica o astfel de măsură, însă deciziile vor fi luate în funcție de evoluția focarelor de pestă porcină africană care vor mai apărea în județ.
După o perioadă în are se reușise închiderea mai multor focare de pestă porcină africană izbucnite în gospodării, a început o nouă explozie de cazuri. Aproape 20 de focare de pestă porcină sunt active în gospodării, în această perioadă, la nivelul județului Buzău, cifră la care se adaugă alte 21 de cazuri din mediul sălbatic.
Rapiditatea cu care virusul pestei porcine s-a răspândit, din nou, în județul Buzău, pune în alertă autoritățile locale. Membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-au întrunit în ședință, unde au adoptat mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea bolii. Printre altele, s-a luat în discuție și măsura sacrificării porcilor în masă, însă nu a fost adoptată o hotărâre în acest sens.
În același timp, polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum a ajuns virusul în gospodăriile din localitatea Căldărști, acolo unde au izbucnit noile focare de pestă porcină.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ