PESTA PORCINĂ, GREU DE CONTROLAT

0
77

Autoritățile buzoiene nu știu ce măsuri să mai adopte pentru a limita extiderea pestei porcine africane. Dacă în rândul porcilor din gospodării nu a mai izbucnit niciun focar, virusul se extinde cu repeziciune în mediul sălbatic. În ultima perioadă, au fost înregistrate 13 cazuri de porci mistreți morți, iar cauza a fost această boală.
Aproape zilnic, este confirmat un nou caz de pestă porcină africană, în județul Buzău. Dacă până acum problemele erau semnalate în gospodăriile oamenilor, unde se luau imediat măsuri de sacrificare a porcilor, dar și de dezinfectare a zonei, acum virusul se extinde în mediul sălbatic. Până acum, la nivelul județului Buzău au fost confirmate 13 cazuri de pestă porcină africană la porci mistreți, cel mai recent înregistrându-se pe fondul de vânătoare 39 Breazău, din comuna Lopătari.
Autoritățile sunt din ce în ce mai îngrijorate de răspândirea virusului în mediul sălbatic, deoarece în astfel de cazuri nu au prea multe pârghii la dispoziție pentru a împiedica propagarea virusului.
Veștile bune vin dinspre focarele de pestă porcină africană izbucnite în gospodării. În acese cazuri, medicii veterinari se pregătesc deja să declare închise mai multe cazuri din Vadu Pașii și Săgeata.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ