PESTA PORCINĂ, LA GRANIȚELE JUDEȚULUI

0
161

Încă nu e stare de alertă, dar autoritățile stau cu ochii pe mașinile care intră în județ. Mai multe filtre au fost instituite la granițele cu județul Brăila, iar altele vor fi înființate în acest week end pentru a preveni răspândirea virusului de pestă porcină și în Buzău. Până acum au fost semnalate mai multe cazuri de animale decedate la noi în județ, însă boala nu a fost confirmată.
Pesta porcină africană creează îngrijorare în rândul autorităților din Buzău. Zeci de cazuri au fost înregistrate în județele limitrofe Brăila și Ialomița și oricând poate izbucni un focar în județul nostru. Până acum, au fost instituite filtre formate din polițiști și medici veterinari care verifică toate mașinile de transport care intră în județul Buzău.
Crescătorii de porci din județul Buzău au fost înștiințați de pericolul pe care îl prezintă acest virus de pestă porcină, la fel și oamenii care cresc suine în propriile gospodării. Fiecare caz de animal decedat a fost anunțat la Direcția Sanitar Veterinară, care a dispus imediat efectuarea de analize.
Până acum , la nivelul județului Buzău nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire de pestă porcină africană.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ