PESTE 1 MILION DE EURO, DIN PROSTITUŢIE

0
448

Poliţiştii râmniceni au efectuat, la începutul săptămânii şapte percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani. Activitatea infracţională, coordonată de un bărbat din Buzău şi o femeie din Râmnicu Sărat, a creat un prejudiciu de peste 1 milion de euro. Anchetatorii au ridicat importante sume de bani, mai multe dispozitive electronice, două autoturisme de lux, precum şi materie vegetală în formă vrac, susceptibilă a avea efecte psihoactive.
În cursul zilei de luni, polițiștii râmniceni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe imobile aflate în proprietatea unui buzoian de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Râmnicu Sărat. Din cercetări a reieșit faptul că, din 2010 până în prezent, cei doi ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, în tări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

„Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.200.000 de euro. 20 de persoane au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat pentru cercetări, printre care şi buzoianul de 38 de ani, care a fost depistat în urma punerii în executare a unui mandat de aducere cu pătrundere în locuinţă. În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani (19.000 de euro şi 1300 de dolari), mai multe dispozitive electronice (3 laptopuri, 20 de telefoane mobile şi două unităţi centrale), arme albe (bâte, sabie, macete), două autoturisme de lux precum şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală în formă vrac susceptibilă a avea efecte psihoactive.Totodată, în vederea recuperări prejudiciului va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de bănuit”, a precizat într-un comunicat de presă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, din cadrul Poliției Române.La pecheziţii au participat, pe lângă polițiștii buzoieni, polițiști din Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ