PESTE 1700 DE ANIMALE, EUTANASIATE

0
19

Pesta Porcină Africană revine în județul Buzău. Peste 1700 de animale au fost eutanasiate luni, într-o fermă din localitatea Fundeni Zărnești, după ce au fost confirmate cu Pesta Porcină Africană de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.
La fema afectată s-au aplicat măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar în acest moment, nu se știe sursa de contaminare a animalelor cu Pesta Porcină Africană. Potrivit Direcției Sanitar Veterinare Buzău, în ultimele treizeci de zile, în zonă nu au fost declarate focare de pestă porcină şi la mistreți.
Totodată, în mediul sălbatic, la porcul mistreț, sunt înregistrate 63 de cazuri pe raza a 18 fonduri vânătorești, printre care și zonele din Grăjdana, Beceni, Aldeni și Berca. Autoritățile solicită în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor, chiar și în actuala conjunctură epidemiologică națională generată de evoluția COVID – 19, pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ