PESTE 200 DE ORDINE DE PROTECȚIE

0
21

În primele 10 luni ale acestui an, polițiștii buzoieni au emis peste 200 de ordine de protecție provizorii, a solicitarea victimelor agresiunilor domestice . Faptele de violență în familie se mențin aproximativ la același nivel ca în anul 2019.
Polițiștii emit ordine de protecție provizorii, atunci, când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc. În perioada ianuarie-octombrie 2020, la nivelul județului Buzău, au fost emise 208 ordine de protecție provizorii, tot atâtea câte au fost emise și în primele 10 luni ale anului trecut. Toate au fost emise la solicitarea victimelor. De asemenea, au fost sesizate 45 de infracțiuni de nerespectare a ordinului de protecție provizoriu, în scădere cu 37,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, în primele 10 luni ale acestui an, au fost emise, de instanțele judecătorești, 205 ordine de protecție, cu 12% mai multe decât în perioada similară din anul 2019, 100 dintre acestea fiind provenite din ordine de protecție provizorii emise de polițiști. Statisticile Poliţiei arată că cele mai frecvente infracţiuni comise în familie sunt cele de lovire.
“Cea mai mare pondere în cadrul infracțiunilor de violență în familie, în primele 10 luni ale anului, o au cele de „lovirea sau alte violențe” – 59,5% , urmate de „abandonul de familie” – 17,8% și „amenințarea” – 9,3%. Din punct de vedere al locului comiterii, cele mai multe infracțiuni de violență în familie (aproximativ 70% din total) au fost comise la domiciliul subiecților”, precizează IPJ Buzău.
La nivel județean, numărul faptelor penale de violență domestică sesizate în primele 10 luni ale acestui an se menține aproximativ la același nivel cu numărul infracțiunilor sesizate în perioada ianuarie – octombrie 2019.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ