PESTE 300 DE ABSOLVENȚI AU ALES ȘOMAJUL

0
15

Peste 3000 de copii, au absolvit anul acesta, la Buzău, o formă de învățământ, dintre care peste 2700 sunt absolvenți de liceu, iar peste 640 au absolvit o școală profesională.
Dacă cei mai mulți au ales să studieze mai departe la o instituție de învățământ superior, sau și-au găsit un loc de muncă, 362 de absolvenți au ales să beneficieze de indemnizația de șomaj în valoare de 250 Ron, acordată pe o perioadă de nouă luni. Sfârșitul lunii iulie este termenul limită pentru depunerea documentelor la Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău.
Potrivit legii, pentru perioada de pandemie, pesoanele care au intrat în șomaj vor bebeficia de indemnizația de șomaj, încă trei luni. Așadar, absolvenții anului 2020 care au depus dosarele în această perioadă, vor beneficia de șomaj timp de nouă luni.
Dacă tinerii nu se înregistrează în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, aceștia nu vor avea dreptul la indemnizația de șomaj. De menționat este faptul că elevii care vor fi admiși la o școală superioară, nu vor primi indemnizația.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ