PESTE 90 DE CAZURI DE GRIPĂ, LA BUZĂU

0
130

Peste 90 de buzoieni au primit până acum diagnosticul de gripă. Cei mai mulți dintre ei nu au prezentat forme grave de boală și au putut fi tratați la domiciliu. 13 sunt internați la Secția de Boli Infecțioase. În acest context epidemiologic, autoritățile buzoiene iau măsuri suplimentare pentru a preveni izbucnirea unor focare la nivelul județului.
De două zile, și județul Buzău se află sub epidemia de gripă anunțată de Ministerul Sănătății. Măsurile cele mai drastice au fost luate în unitățile spitalicești, care trebuie să fie permanent dotate cu medicamente antivirale, dezinfectanți și echipament de protecție, iar vizitele aparținătorilor să fie limitate. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău aceste măsuri au fost puse în aplicare. Reprezentanții cele mai mari unități spitalicești din județ spun că se constată o aglomerație în secții, pe care medicii încerarcă să o gestioneze.
În același timp, Direcția de Sănătate Publică monitorizează permanent cifra îmbolnăvirilor. Până acum, la Buzău, au fost înregistrate peste 90 de cazuri de gripă, dar vestea bună este că cele mai multe dintre cazuri au prezentat forme ușoare de boală și au putut fi tratate la domiciliu.
Autoritățile locale s-au întrunit în Comitetul pentru Situații de Urgență, unde au fost trasate câteva măsuri, astfel încât buzoienii să știe să-și ia măsuri minime de protecție împotriva virusului gripal.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică speră că, odată cu vacanță intersemestrială a elevilor, și cazurile de îmbolnăviri respiratorii să scadă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ