Petardele: Coșmarul animalelor de companie

0
9

Nu sunt periculoase doar pentru oameni…
Despre o lege care să interzică definitiv folosirea petardelor de orice fel s-a discutat dar deocamdată nu a fost adoptată o astfel de reglementare. Accidentele care produc grave leziuni celor care le folosesc sunt dese iar autoritățile atrag atenția că sunt deosebit de periculoase și pentru animale. Din acest motiv se recomandă doar folosirea unor artificii care nu produc nici zgomot și nici răni.
An de an, în noaptea de Revelion sute de animale se pierd, înfricoșate de sunetul puternic al petardelor. O parte dintre ele sunt rănite, altele ajung sub roțile autovehiculelor. Polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău recomandă buzoienilor să se bucure în noaptea dintre ani dar în același timp să respecte legislația privind materialelele pirotehnice și să se gândească atunci când folosesc petarde și la lumea necuvântătoarelor.
În afara faptului că pot produce accidente grave sunt și ilegale. Comerțul sau folosirea unor astfel de produse pirotehnice interzise pot fi sancționate cu amenzi substanțiale sau chiar cu dosare penale.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ