PETRE ARE NEVOIE DE AJUTOR

0
180

Tinerețe măcinată de o boală incurabilă. Este povestea lui Petre , un tânăr în vârstă de 29 de ani, care își găsise dragostea și aştepta venirea pe lume a unei minunate fetițe. Însă, toată viața i s-a dat peste cap, în urmă cu opt luni, când în urma unei intervenții la o rană la o unghie de la piciorul stâng, din cauza circulației proaste a sângelui, vindecarea nu dădea semne. După o internare la Spitalul Unversitar din București, în urma unor analize amănunțite lui Petre i s-a dat diagnosticul de trombangeită obliterantă, o boală rară pentru care nu există alt tratament decât intervenția chirurgicală.
Nemaiputând suporta durerile Petre a luat decizia, în urmă cu cinci luni, de a se supune unei intervenţii chirurgicale pentru amputarea piciorului de la genunchi.
O decizie grea pentru un tânăr de vârsta lui, dar cu ajutorul familiei și a prietenilor, Petre reușeste să treacă peste acest impas greu. S-a adaptat la viața în cărucior și cu optimism luptă să meargă mai departe.Pentru a se putea mișca și a reveni cât de cât la viața de dinainte, Petre are nevoie de o proteză pentru coapsa stângă în valoare de 11.400 euro lei, iar pe 5 octombrie, data la care trebuie să se prezinte la firma care o să îi pună proteza, această sumă trebuie să fie în cont. Cei 4 600 lei, oferiți de la Casa de Asigurări Sociale, nu sunt suficienți pentru a acoperi costurile protezării. Momentan, pentru a se putea deplasa prin casă, Petre a primit un scaun cu rotile sub formă de împrumut de la o asociație.
Până acum , aproape jumătate din sumă este strânsă, însă cu un venit de aproximativ 1500 de lei pe lună, cu siguranță Petre nu poate bune bani deoparte pentru această proteză. E nevoie de oameni cu suflet care vor să fie alături de el în aceste momente de cumpănă. Petre își dorește să reintre în câmpul muncii, foștii colegi îl așteaptă, dar până atunci acceptă situația cu optimism.
Iar pentru a “merge înainte” Petre , cu o modestie ce îl caracterizează, cere ajutor semenilor pentru a reveni la o viață normală și a putea să iși crească frumoasa fetița cu ochi albaștri. O donație cât de mică poate ajuta.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

Cod IBAN: RO56BTRLRONCRT0PA1913901

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ