Pianul Călător a poposit la Buzău! Seară magnifică la Teatrul George Ciprian

0
50

Pianul călător a ajuns si la Buzău după ce a colindat cateva judete din tară. Evenimentul a umplut sala Teatrului George Ciprian de iubitori ai muzicii clasice. Pianistul Horia Mihail a fost cel care a dat viată unor piese care au făcut istorie semnate de compozitori celebri. Faptul că pianul a ajuns si la Buzău reprezintă o onoare, au precizat reprezentantii institutiei de cultură buzoiene.
Șapte primaveri, șapte turnee Pianul călător… un bilanț remarcabil pentru Radio România si asociația culturală Accendo greu de imaginat în 2011, anul în care un pian de concert a început să fie plimbat dintr-un oraș în altul spre bucuria melomanilor. Pornind de la anii de pelerinaj ai lui Liszt, organizatorii au parcurs de atunci lumea cu variațiuni ale lui Beethoven și a lui Mozart, ani exclusiv romantici cu Brahms, Liszt, Schumann, Rachmaninov și Chopin, pentru a ajunge în 2017 la vals. Într-a șaptea călătorie, pianistul Horia Mihail a ajuns cu pianul călător și la Buzău pentru a demonstra că valsul poate avea abordări foarte diferite și poate însemna pentru fiecare dintre spectatori cu totul altceva. Evenimentul a debutat cu povestea legată de inițiativa pianistului de a se plimba prin țară cu instrumental musical.
Buzoienii prezenți la evenimentul susținut la Teatrul George Ciprian au putut asculta miniaturi semnate de Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel sau Debussy.
Faptul că pianul călător a ajuns și la Buzău reprezintă o onoare pentru Teatrul George Ciprian și pentru iubitorii de cultură.
De la Buzău pianul va ajunge la Tîrgoviște, Slatina, Caracal, Pitești, Brașov și Bistrița.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ