PIAŢA DACIA, RĂMÂNE CU DENUMIREA

0
246

Piaţa Dacia, îşi păstrează denumirea, după ce un proiect de hotărâre privind schimbarea în Piaţa Revoluţiei 1989, a fost respins de Consiliul Local Municipal. Proiectul de redenumire a pieţei din mijlocul oraşului, a fost iniţiat de un consilier local, împreună cu o asociaţie de revoluţionari, însă nu s-a bucurat de susţinere din partea cetăţenilor şi nici a majorităţii consilierilor municipali.
Şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal s-a desfăşurat, miercuri, cu prezenţa fizică a membrilor, cu respectarea regulilor de protecţie şi distanţare socială. Pe ordinea de zi s-a aflat, printre altele, proiectul de hotărâre conform căruia, Piaţa Dacia din centrul oraşului, urma să să fie redenumită Piaţa Revoluţiei 1989, iniţiativă ce a căzut însă, la vot. Solicitarea a venit din partea consilierului local Silviu Roşioru și Asociației Club 22 Buzău a Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989. În susţinerea demersului său, Roşioru a invocat memoria celor care şi-au pierdut viaţa în tragicele evenimente, care au marcat istoria recentă a ţării.
Argumentele consilierului Roşioru nu l-au convins pe primarul Constantin Toma, care, încă de la început a considerat inoportună schimbarea denumirii celui mai emblematic loc al Buzăului.
Schimbarea denumirii ar fi creat numeroase neajunsuri cetăţenilor şi firmelor din zonă, care ar trebui să îşi schimbe documentele. Conform Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, au fost identificate 36 persoane juridice cu sediile sociale în Piața Daciei şi alte 31 de sedii secundare ale acestora. De asemenea, un număr de 648 persoane au domiciliul în Piața Daciei, persoane ar fi trebuit să-şi schimbe cărţile de identitate în termen de 15 zile de la redenumire. Totodată, în conformitate Legea cadastrului şi publicităţii imobiliare, modificarea adresei administrative a imobilului se notează în Cartea Funciară. De asemenea, conform vireprimarului Ionuţ Apostu, un proiect de reabilitare, cu finanţare europeană, a zonei Piaţa Dacia, adoptat în aceeaşi şedinţă, ar fi fost pus în pericol.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ