Piața Dacia reabilitată până în luna mai

0
24

C.Toma “A trebuit să blocăm orașul. Altfel nu se putea”
Lucrările de reabilitare și modernizare care au loc în Piața Dacia din centrul municipiului Buzău ar putea fi gata până în luna mai, a declarat primarul Constantin Toma.
Proiectul a stârnit și anumite nemulțumiri. Ne referim la șoferii care nu mai pot să circule de la intersecția aflată la Biserica “Sfinții Îngeri” până în centrul orașului. Aleea Trandafirilor a fost închisă traficului rutier, la fel și porțiunea de stradă dintre Palatul Comunal și fostul restaurant Miorița. Reacții din partea buzoienilor s-au tot strâns în ultima perioadă din pricina șantierelor deschise în municipiul Buzău, dar administrația locală consideră că altfel nu se putea.
Printre noutățile care le aduce proiectul se numără amenajarea unor spații verzi, montarea unor bănci moderne, fântâni arteziene adaptate noului stil, toate înglobate într-o zonă pietonală extinsă. În locul gresiei din centrul orașului va fi pus granit cu motive tradiționale românești, Piața Dacia reunind astfel două curente, unul modernist și altul clasic românesc.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ