Piața de gros mai așteaptă

0
89

Procedurile privind înființarea unei piețe de gros la marginea municipiului Buzău au fost amânate. La ultima ședință a Consiliului Local, proiectul care viza trecerea terenului necesar din proprietatea Jandarmeriei în cea a municipalității a fost retras de pe ordinea de zi. În acest context, mai este de așteptat până se va trece la construirea pieței destinate producătorilor locali de legume.
Buzăul ar putea avea o piață de gros, la care producătorii de legume și fructe visează de multă vreme. Investiția a fost anunțată de municipalitate, care a identificat suprafața pe care va fi amenajată piața de gros. Este vorba despre un teren aflat în Bariera Brăilei, care aparţine Ministerului de Interne şi este dat în administrare Jandarme¬riei Buzău. Suprafaţa respectivă urma să fie trecută în proprietatea municipalității pentru a putea fi realizată investiția. Numai că, la ultima ședință a Consiliului Local Municipal, proiectul care viza transferul terenului a fost scos de pe ordinea de zi.
Proiectul ar putea fi realizat în parteneriat cu Consiliul Județean, care are în plan de mai multă vreme o astfel de investiție. O piață de gros ar fi ca o mană cerească pentru producătorii de legume și fructe care se plâng că nu au unde-și desface marfa și de multe ori ajung în situația de a- și arunca rodul muncii.
O piață de gros ar fi un mare avantaj pentru producătorii buzoieni, care spun că nu au unde-și vine marfa, pe care uneori o aruncă pentru că se strică, în lipsa unui loc de desfacere. O astfel de piață este prevăzută cu standuri pentru expunere, spaţii de depozitare şi păstrare la rece a produselor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ