PIAȚĂ NOUĂ DE SĂRBĂTORI

0
63

Comercianții de la Piaţa Crâng pot răsufla ușurați. Până în sărbătorile de iarnă vor avea parte de o piață nouă, modernă în care să îşi desfăşoare în bune condiţii activitatea. Astăzi, a început demolarea cortului în care comercianții își vindeau produsele. Pe acelaşi amplasament se va ridica o piaţă nouă, modernă, în care vor exista boxe pentru fiecare comerciant în parte.

În luna decembrie 2010, un scurt-circuit la un tablou de energie electrică a făcut scrum Piaţa Crâng din Buzău.Totodată, mai multe autoturisme parcate în apropiere au fost distruse, iar flăcările s-a propagat și la două dintre magazinele Complexului comercial Crâng, provocând pagube însemnate. În 2014, comercianții au fost mutați apoi într-un cort, urmând a se ridica o nouă clădire în locul celei mistuite de flăcări. Reprezentanții Piețe, Târguri și Oboare Buzău spun că procedurile de construire a acestei piețe au demarat încă din primăvara acestui an.

Astăzi, comercianții au primit vestea că vor avea o piață nouă unde să-și vândă produsele. Dis de dimineață, zeci de muncitori au început să demonteze cortul. Conducerea Piețe, Târguri și Oboare spun că au primit asigurări din partea constructorului care a câștigat licitația pentru construirea acestei piețe că lucrarea va fi finalizată în luna decembrie a acestui an.

În perioada în care muncitorii vor lucra la noua construcţie, pentru comercianţii deja existenţi în piaţă s-a a amenajat, în imediata apropiere a cortului, un spaţiu în care să îşi poată desfăşura activitatea.

Noua piaţă va fi una modernă, cu boxe în care comercianţii să poată prezenta marfa. De asemenea, aceasta va avea încălzire astfel încât oamenii să nu mai înghețe de frig.

Comercianții din zonă cu un ochi râd și cu altul plâng. Ei sunt mulțumiți că vor avea parte de o piață nouă însă se tem că până la finalizarea acesteia vremea le strica marfa.

Piaţa Crâng deserveşte cartierele Crâng, Spiru Haret, casele din zona Traian Vuia, dar şi parte din locuitorii de pe Bulevardul Mareşal Averescu.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ