Piață pentru produse tradiționale și depozite de fructe în Buzău! Măsuri de dezvoltare agricolă

0
173

Produsele românesti îsi găsesc cu greu loc pe piata de desfacere locală si natională motiv pentru care autoritătile s-au gândit să dea o mână de ajutor producătorilor locali. În cadrul unei întîlniri specialistii din domeniul agricol si autoritătile judetene s-au gândit că nu ar fi rău ca la Buzău să fie amenajată o piată de produse traditionale. În plus, în judet vor fi amenajate mai multe depozite pentru legume si fructe.
În curând buzoienii ar putea să se bucure de o piaţă în care vor putea găsi doar produse tradiţionale din judetul nostru. Consiliul Judeţean Buzău şi Direcţia Agricolă s-au pus de acord pentru amenajarea unui spaţiu în care producătorii locali să îşi comercializeze mărfurile în mod direct fără intermediari iar buzoienii să se bucure de produse proaspete, de calitate şi la preţuri accesibile. Ghiudemul, cârnaţii de Pleşcoi, covrigii de Buzău, pastrama, dulceţurile şi siropurile naturale vor putea fi cumpărate de buzoieni direct din mîna producătorilor. Primăria Buzău ar putea amenaja o piaţă în oraş iar reprezentanţii Consiliului Judeţean se gîndesc chiar la un tîrg în sudul judeţului acolo unde pe lîngă produse tradiţionale cetăţenii ar putea găsi şi fructe sau legume. Ajutaţi vor fi şi legumicultorii sau cei din domeniul pomicol. Direcţia Agricolă anunţă că vor fi încheiate contracte de tip parteneriat public privat prin intermediul cărora vor fi amenajate depozite de legume-fructe. În primă fază vor fi înfiinţate patru astfel de depozite
În acest mod, spun specialiştii, agricultorii vor putea stoca şi valorifica ulterior produse contra unor preţuri bune mai ales în perioada de extrasezon. Prioritari vor fi buzoienii care se vor constitui în asociaţii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ