PIESE DE ŞAH-GIGANT, LA HASDEU

0
262

O tablă de şah de mari dimensiuni a fost instalată astăzi în sala de sport a Colegiului Naţional ,,Bogdan Patriceicu Hasdeu”. Elevii liceului au fost provocaţi să mute piesele şi să inaugureze astfel proiectul „Şahul călător”, un turneu interactiv cu piese de şah-gigant, destinat încurajării sportului minţii. Prima partidă, care s-a încheiat cu o remiză, i-a adus însă, faţă în faţă, pe primarul Constantin Toma şi pe Tedi, cel mai tânăr şahist de performanţă. Edilul-şef al Buzăului a mărturisit că a jucat şah, cu mulţi ani în urmă, mai ales în timpul stagiului militar şi că se teme de adversar.

Turneul, organizat de Primăria municipiului Buzău, prin secţia de șah a SCM Gloria, în colaborare cu Palatul Copiilor, la iniţiativa Fundaţiei „Sfântul Sava de la Buzău” şi Fundaţia „Irineu Mihălcescu” va continua în alte unităţi de învăţământ din oraş.

Şahul este văzut nu doar ca un mijloc de petrecere a timpului liber ci şi ca o alternativă la ceea ce oferă tinerilor în prezent, tehnologia.

Prima ediţie a turneului de şah se va încheia pe data de 1 Decembrie, cu ocazia Centenarului Marii Unirii, atunci când vor fi premiaţi primii 100 de şahişti-elevi din municipiul Buzău.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ