Piețarii luați la bani mărunți de OPC! Zeci de prețuri confiscate

0
60

Comercianții din Piața Mare au fost luați la bani mărunți în adevăratul sens al cuvîntului de către comisarii Protecției Consumatorilor Buzău. Oamenii legii au fost curioși să vadă dacă piețarii pot oferii rest buzoienilor pentru fiecare produs al cărui preț se termină cu “zecimala psihologică” 99 în coadă. Evident că o parte dintre ei au ridicat din umeri și drept urmare au fost invitați la sediul Protecției Consumatorilor să ofere explicații. Alții au lăsat de izbeliște tarabele și au fugit pentru a nu da ochi cu controlorii.
Comisarii Protecției Consumatorilor Buzău au vrut să verifice în această dimineață dacă în Piața Centrală comercianții mai folosesc așa zisele prețuri psihologice cu zecimala 99. Metoda este cu atît mai nefericită pentru buzoieni cu cît cifrele sunt scrise cu caractere foarte mici iar atunci cînd cumpără sunt puși în situația de a achita mai mulți bani decît se așteptau. Autoritățile au verificat cu atenție prețurile și i-au întrebat pe piețari dacă au rest să ofere cumpărătorilor funcție de prețurile folosite. Toate prețurile menite să inducă în eroare au fost confiscate.
Altă tarabă, aceleași probleme. Prețuri de 3,99 lei, 4,99 lei dar comerciantul nu are un ban să ofere rest pentru fiecare kilogram de produs vîndut.
Alții au rupt-o la fugă de frica comisarilor OPC și și-au lăsat tarabele părăsite. Oamenii legii le-au confiscat prețurile iar piețarii vor fi identificați și sancționați.
Cei mai afectați de prețurile pe care le folosesc tarabagii sunt evident buzoienii. Un comerciant aflat la cumpărături ne-a dezvăluit și din ce motiv colegii săi apelează la astfel de metode.
Concluzia controlului, comercianții continuă cu practici neloiale motiv pentru care Protecția Consumatorilor va înteți verificările.
Nu puține sunt reclamațiile care ajung la autorități referitoare la etichetarea pe care o folosesc comericanții în Piața Centrală.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ