Piețarii, revoltați de blocarea roților

0
869

Blocare autoturism, taxă de deblocare și amendă pentru neplata parcării
A intrat în vigoare hotărârea Consiliului Local Municipal Buzău care dă mână liberă angajaților Urbis Serv de a bloca roțile autoturismelor parcate pe spațiile cu plată, în situația în care șoferii nu plătesc tarifele stabilite de Primăria Buzău. Pe lângă o taxă de deblocare, conducătorii auto vor trebui să plătească și amenzi. Măsura este contestată de șoferi.
Începând din luna martie vor fi luate măsuri în situația autovehiculelor parcate pe spațiile cu plată dacă nu au fost achitate în prealabil tarifele pentru serviciul respectiv.
Pentru a debloca mașinile, șoferii vor trebui să achite o taxă și o amendă.
Cea mai mică sumă pe care un șofer ar putea să o plătească este de 100 de lei în situația în care polițistul local va aplica doar avertisment iar cea mai mare sumă ajunge până la 650 de lei în cazul unei amenzi maxime. Măsura deja a aprins spiritele.
Nemulțumiți de măsură s-au arătat angajații care își desfășoară activitatea în Piața centrală. Pentru câteva minute de staționare, timp în care ar descărca marfa, sunt nevoiți să plătească taxe, în caz contrar fiind pasibili de amenzi.
În parcarile publice cu plată intervalul orar în care utilizatorii achită taxa de parcare este între orele 07:00 – 16:30, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică și a sărbatorilor legale când parcarea este gratuită. În parcările de reședință sunt instituite abonamente pentru riverani în intervalele orare 16:30 – 07:00, de luni pâna vineri și 24 de ore din 24 sâmbăta si duminica.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ