Piscine periculoase

0
111

Atenție unde mergeți să vă scăldați! Este avertismentul medicilor dermatologi, în perioadele caniculare, după ce la cabinete au ajuns deja mai mulți pacienți care s-au îmbolnăvit după ce au mers la piscină. Unii dintre ei s-au ales cu pete pe piele, alții cu diferite ciuperci sau cu afecțiuni ale unghiilor, care sunt greu de tratat.
Piscinele sau ștrandurile sunt refugiul ideal în zilele caniculare, în cazul în care nu sunteți pe litoral. Însă, pe cât de binevenite sunt, pe atât de multe pericole prezintă. Medicii dermatologi se confruntă deja cu primele cazuri de îmbolnăviri. Cei mai mulți pacienți au ajuns la cabinetele medicale cu pete maronii, apărute în diferite zone ale corpului.
Ciupercile pot fi luate din apa de scăldat, dar şi prin folosirea la comun a halatelor de baie, a prosoapelor sau a papucilor de plajă. O altă boală des întâlnită este micoza piciorului, care se manifestă prin mâncărimi şi cojirea pielii. Micoza este dată de o ciupercă ce se ia din bazinele de înot, duşuri, dar şi de pe scândurile din saună. Infecţia se poate extinde şi la nivelul unghiilor, care se îngroaşă şi capătă o culoare gălbuie. Granulomul de piscină este o altă boală la care suntem expuşi în această perioadă. Ea este provocată de un microb şi se manifestă sub forma unei umflături violacee, ce se poate transforma în ulceraţie. În plus, putem contacta ciuperci care nu vor avea reacții imediate, ci chiar și la o săptămână distanță după scăldatul în bazin.
Medicii ne atrag atneția și asupra concentrației de clor care se găsește în apa din piscine. Pe lângă avantajul că acesta dezinfectează apa, prezintă și pericol pentru sănătatea pielii noastre.
Cum primii pacienți cu astfel de probleme deja au avut nevoie de tratamente, medicii vin și cu câteva sfaturi ce pot fi respectate cu ușurință și care ne scapă de boli. În primul dușul făcut atât înainte, cât și după baia de la piscină este extreme de important pentru sănătate. De asemenea, la fel de importantă, este bineînțeles hidratarea corespunzătoare a pielii.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ