PLAN DE ŞCOLARIZARE

0
121

Agenţii economici din judeţ, interesaţi de forţa de muncă provenită din învăţământul profesional pot adresa solicitări de şcolarizare pentru anul viitor. Inspectoratul Şcolar Judeţean se află în plin proces de stabilire a numărului de locuri în şcolile profesionale şi liceele cu profil tehnologic, etapă ce se va încheia la finele acestei săptămâni.
Cifrele de şcolarizare pentru învăţământul profesional pentru anul şcolar 2019-2020 vor fi stabilite până la sfârşitul acestei săptămâni. Planul de învăţământ este elaborat de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, care aşteaptă, zilele acestea, sugestii din partea agenţilor economici care ar urma să beneficieze de forţa de muncă pregătită de şcolile profesionale şi liceele tehnologice.
Tema învăţământului profesional a revenit în actualitate ca urmare a crizei de personal calificat cu care se confruntă operatorii economici. Necesitatea formării de meseriaşi a determinat Inspectoratul Şcolar să crească, anul trecut, numărul de clase în şcolile profesionale. Din păcate, însă, multe dintre aceste locuri au rămas neocupate.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ