PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE PE DN2 E85! Simulare a două accidente grave petrecute concomitent în Buzău

0
201

Plan roşu de intervenţie la nivelul ISU Buzău. Din fericire n-a fost vorba de o acțiune reală, ci doar de un antrenament complex al pompierilor buzoieni. Exercițiul a avut loc sâmbătă la prânz pe DN2E85 în două locații diferite, la limita județului Buzău cu Ialomița și cu Vrancea. S-a urmărit modul de acțiune al salvatorilor în cazul producerii a două accidente rutiere simultane cu victime multiple. Prima situaţie a presupus producerea unui accident rutier pe DN2 E85 în zona Hanului Ovidiu de la Căldărușanca în care erau implicate un autoturism cu 2 persoane, un microbuz cu 17 persoane şi o autospecială care transporta muniție.
În urma coliziunii au rezultat 8 victime rănite grav dintre care 2 încarcerate în autoturism.
La fața locului și-a făcut apariția și un elicopter. Rolul echipajului a fost acela de a monitoriza traficul și de interveni în caz de nevoie.
Al doilea scenariu desfășurat de salvatorii buzoieni a adus în prim plan tot un eveniment pe DN2 E85 în apropierea unei benzinării. În accident au fost implicate două autoturisme, ambele cu câte 5 persoane. În urma impactului au rezultat 6 victime rănite grav și 4 cu răni uşoare. Echipajele sosite la locul intervenţiei au executat triajul victimelor, au luat măsuri pentru descarcerare şi acordare a primului ajutor medical în Punctul Medical Avansat şi au transportat răniţii la Unităţile de Primire Urgenţe.
În cadrul exerciţiului au fost concentraţi aproximativ 120 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi. Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse au fost dislocate un număr de 40 autospeciale de intervenţie. Este primul exercițiu regional de o asemenea amploare pe care ISU Buzău la organizat alături de colegii din Ialomița și Vrancea. Cel mai grav accident petrecut pe raza județului Buzău în care s-a impus instituirea planului roșu a avut loc noiembrie anul trecut. Atunci peste microbuzul echipei de handbal CSU Tîrgoviște s-a răsturnat un camion cu bușteni. Trei sportivi au decedat, iar alți 11 pasageri au fost răniți. În total la nivel de județ codul roșu a fost instituit de 3 ori. În acest an planul roșu a fost activat pe 20 noiembrie în urma unui accident rutier produs la pe DN2E85, la ieșire din Rm.Sărat

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ