PLÂNGERE PENALĂ PENTRU RĂSPÂNDIREA PESTEI PORCINE

0
111

Mai multe persoane din trei localităţi ale judeţului sunt acuzate că au contribuit la răspândirea pestei porcine africane. Concluzia autorităţilor vine ca urmare a anchetelor epidemiologice realizate în zonele cu focare şi a informaţiilor obţinute în timpul acelor anchete. Pe numele celor vizaţi vor fi depuse plângeri penale, pentru a fi traşi la răspundere.
În urma unor anchete epidemiolgice efectuate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare, în zona Pogoanele, Padina şi Căldărăşti autorităţile au tras concluzia că anumite persoane au contribuit la răspândirea virusului pestei porcine. Aceste persoane au fost identificate, printre ele fiind şi unele cu funcţii oficiale.
În şedinţa extraordinară de marţi, a Centrului Local de Combatere a Bolilor s-a luat decizia ca cei care se fac vinovaţi de răspândirea virusului să fie traşi la răspundere. Fiind vorba despre o anchetă, numele şi numărul celor vizaţi de sesizările penale ce urmează să fie depuse nu au fost făcute publice.
Plângerea penală face referire la infracţiunile de răpsândire a bolilor la animale, exercitarea fără drept a unei preofesii, fals în înscrisuri, sub semnătură privată şi uz de fals.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ