Plante exotice și observații astronomice la Noaptea Cercetătorilor

0
21

Muzeul Județean a dat startul jocurilor științifice
Muzeul Județean Buzău organizează în această seară “Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Inițiată în 2005 de Comisia Europeană, evenimentul a fost, încă de la început, un mijloc prin care știința și inovația au devenit accesibile tuturor, iar oamenii au luat parte la activități științifice, care combină educația cu divertismentul, organizându-se: expoziții, experimente, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.
Partenerii Muzeului Județean Buzău, la ediția din acest an, sunt: Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, Fundația Comunitară Buzău și Centrul Ştiinţific Interactiv EXPLORER. Buzoienii pot vizita expoziții inedite de „Plante și legume exotice”, „Legume din Grădina Bunicii”, „Plantele medicinale și miracolul lor”, colecții de arheologie și istorie și pot participa la observații astronomice și experimente de chimie sau fizică.
Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 se organizează în 25 țări, iar peste 400 orașe vor găzdui activități care își propun să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Intrarea este liberă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ