PLATA CU CARDUL, ÎN AUTOBUZ

0
741

Buzoienii care circulă cu autobuzul nu trebuie să-și mai facă griji dacă au uitat să-și ia bilet de la tonetă. În curând, vor putea achita contravaloarea tichetului de călătorie cu cardul. Dispozitivele electronice au fost deja montate în autobuze, iar în scurt timp vor fi puse în funcțiune.
O nouă facilitate pentru călătorii Trans Bus, care va deveni funcțională din luna septembrie. Cei care uită să cumpere bilet de la tonetă, sau pur și simplu nu au avut timp, vor putea achita călătoria cu cardul. În mijloacele de transport în comun au fost montate POS-uri. Operațiunea de plată va fi extrem de simplă. Călătorii vor trebui doar să apropie cardul de aparat și va fi eliberată o chitanță ce va ține loc de bilet.
Trans Bus nu a investit nimic în montarea acestor dispozitive eletrconice. Întreaga aparatură a fost pusă la dispoziție de o bancă, însă călătorii trebuie să știe că este perceput și un comision. Montarea acestor dispozitive este un pas premergător sistemului de taxare electronică, ce va deveni funcțional și pe autobuzele din Buzău până la sfârșitul acestui an.
Odată cu implementarea sistemului de taxare electronică vor dispărea și vechile compostoare de bilete din autobuze.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ