Plata taxelor și impozitelor, eșalonată

0
70

Plata taxelor și impozitelor locale ar putea fi eșalonată. Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede acordarea înlesnirii la plată a creanțelor datorate bugetului local. Dacă propunerea nu va înregistra voturi negative, la ședința Consiliului Local din luna august proiectul va putea fi adoptat și, ulterior, pus în practică.
Proiectul de hotărâre care prevede acordarea înlesnirii la plată a creanţelor bugetare restante datorate bugetului local de către persoanele fizice şi juridice prin eşalonare la plată a fost inițiat pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din luna august 2019. Pentru recuperarea creanţelor bugetare restante acumulate de contribuabilii persoane fizice şi juridice, precum şi în scopul prevenirii acumulării de noi datorii, dar și pentru o mai bună încasare la bugetul local a arieratelor fiscale, reprezentanții Primăriei au propus adoptarea procedurii de acordare a înlesnirii la plată a obligaţiilor fiscale restante, atingându-se în acest mod scopul principal al activităţii instituţiei buzoiene, și anume acela de colectare a creanţelor bugetului local al municipiului. În raportul de specialitate atașat proiectului de hotărâre cu caracter normativ se menționează faptul că, prin eşalonarea la plată a restanţelor se obţin o serie de avantaje, atât de către municipalitate, cât şi de către contribuabilii aflaţi în această situaţie.
În anexa proiectului se arată că, în cazul persoanelor fizice care datorează sume cuprinse între 2.000 – 3.000 lei, perioada de eşalonare este de maximum 12 luni, pentru sume cuprinse între 3.001 – 5.000 lei perioada de eşalonare la plată este de 24 luni, iar pentru sume peste 5.000 lei perioada de eşalonare la plată este de 36 luni, cu aprobarea Consiliului Local.
În cazul persoanelor juridice, pentru sume cuprinse între 10.000 – 15.000 lei perioada de eşalonare este de maximum 12 luni, pentru sume cuprinse între 15.001 – 25.000 lei perioada de eşalonare la plată este de la 13 la 24 de luni.
Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale și pot depune sugestii cu privire la acest act normativ până pe data de 5 august.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ