PLINI DE PĂDUCHI ȘI RÂIE

0
90

Deși trăim în epoca tehnologiei, câteva date venite de la Direcția de Sănătate Publică ne arată contrariul. Totul pleacă de la situația înregistrată la începutul anului școlar, odată cu finalizarea triajului epidemiologic în rândul elevilor și preșcolarilor. La nivelul județului Buzău, sute de copii care s-au prezentat la cursuri, au fost depistați cu păduchi. La aceștia se mai adaugă și câteva cazuri de elevi cu râie.

În urma aceluiași triaj epidemiologic efectuat de către medici, a fost depistat şi un caz de varicelă, o afecţiune contagioasă care foarte uşor se poate transmite în interiorul unei comunităţi. Pe lângă varicelă, s-au întâlnit şi multe cazuri de elevi cu micoze. Potrivit statisticilor realizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău nu avem cazuri de rujeolă, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie la nivel naţional.

Scopul triajului epidemiologic a fost acela de a controla elevii care vin din afara comunităţii şi pot aduce cu ei diverse afecţiuni, unele cu potenţial infecto-contagios. Controlul a fost făcut, în fiecare clasă, de către medicul şcolar sau, după caz, de către medicul de familie şi cadrele didactice. Cei care au fost identificaţi cu afecţiuni contagioase au fost scoşi în afara comunităţii şcolare până la vindecarea lor. În tot acest timp, acolo unde a fost cazul, aceștia au primit tratament. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, astfel de controale se desfăşoară periodic, de obicei pe parcursul a două săptămâni, imediat după vacanţă şi pornesc de la ideea că este necesară o supraveghere a întregii comunităţi şcolare pe o perioadă cât mai mare. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ