PLOAIE, CĂRȚI ȘI CEAI

0
68

Vremea a devenit capricioasă, vântul, ploaia și frigul alungându-i din parcuri, promenade sau locuri de joacă pe buzoieni. Însă o modalitate plăcută de recreere se poate regăsi și în interior, în cafenele sau la bibliotecă, cu o ceașcă aburindă de ceai sau citind o carte bună. Pentru copii, se adaugă și jocurile pe internet, locuri special amenajate fiind și la Biblioteca Județenană. Cum vremea de afară a devenit rece, nici plimbările nu mai pot fi la fel de lungi precum vara. O modalitate bună de recreere în sezonul rece o reprezintă cărțile și ceaiul. Iar dacă acestora li se alătură peisajele pline de culoare ale toamnei, chiar și într-o zi cețoasă sau ploioasă, cadența ploii lovind caldarâmul, mirosul de pământ reavăn, atunci cu siguranță vremea se va acorda în ton cu o stare bună, de relaxare și liniște. O modalitate bună de recreere în sezonul rece o reprezintă cititul, iar în Biblioteca Județeană, atât adulții, cât și cei mici poti citi și relaxa. Cărțile oferă o alternativă de a călători în lumi îndepărtate, o modalitate de documetare sau o simplă lectură într-o zi ploioasă și toate acestea într-un cadru plăcut și cald. Pentru copii, pe lângă basme și jocuri interactive, Biblioteca Județeană, are la dispoziţie sala multimedia se pot uita la desene animate sau juca pe calculator în.
Într-una dintre legendele dinspre China ale ceaiului, acesta este asociat cu starea de voiciune. Iar ceea ce este interesant este faptul că în limba chineză, atât cuvântul care înseamnă „ceai”, cât și „voiciune, robustețe” sunt redate prin aceeași hieroglifă. Consumul de ceaiuri calde ajută atât hidratarea, cât și imunitatea. Fie că vorbim de clasicele ceaiuri de tei, mentă, cuișoare, sau de combinații care mai de care mai delicioase, ele îți oferă revigorare și o stare de bine. O dată cu apropierea Crăciunului, unele ceaiuri aduc, prin aroma lor, atmosfera de Sărbători.
Fie că este vorba despre ceaiuri, cititul unei cărți sau un pahar de vorbă, toamna, iar mai târziu iarna, pot completa cadrul cu imagini de poveste și iz de ploaie sau ninsoare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ