Ploaie cu piatră peste Buzău! Nu vor fi înregistrate pagube, confirmă Direcția Agricolă Buzău

0
105

Norii negrii s-au abătut ieri peste Buzău, încărcați cu ploaie și din nefericire cu multă piatră. Preț de cîteva minute peste municipiul Buzău și în zonele limitrofe aversele au fost însoțite de grindină, fenomen care nu va pune în pericol culturile agricole, sunt de părere specialiștii. În schimb precipitațiile vor ajuta la dezvoltarea culturilor de primăvară și a celor din toamnă, declară directorul Direcțoiei Agricole Buzău, Cosmin Florea.
De ce se temeau mai mult agricultorii nu au scăpat. Ieri seară o ploaie obișnuită de primăvară s-a transformat într-una deosebit de rece încărcată cu piatră de mărimea unei boabe de mazăre, chiar și mai mare.
Grindina a căzut din fericire doar pe o zonă restrînsă cu precădere în municipiul Buzău și în localitățile învecinate. Specialiștii Direcției Agricole Buzău au precizat că ploaia cu piatră nu va afecta culturile nici pomii fructiferi dat fiind că fenomenul a fost de scurtă durată și pe o arie restrînsă.
În schimb ploaia de ieri și cea căzută astăzi ajută culturile de primăvară și cele înființate toamna trecută să se dezvolte.
Culturile agricole au trecut deja printr-un șoc luna trecută atunci cînd în județul Buzău a nins și s-a așezat strat strat de zăpadă gros de zeci de centimetri. Cele mai afectate culturile au fost cele pomicole dar și rapița.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ