PNDL ȘI SIGURANȚA NAȚIONALĂ

0
4

Neagu: “Politicienii mint cu nonșalanță”

Banii pe Programul Național de Dezvoltare Locală s-au terminat iar lucrări ample de reabilitare a unor obiective de infrastructură riscă să se sisteze. Președintele Consiliului Județean Buzău a declarat că situația este dramatică și atinge domeniul siguranței naționale.
Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au tras un semnal de alarmă vizavi de situația în care se află mai multe proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Autoritățile centrale au anunțat că nu mai sunt deocamdată bani pentru plata lucrărilor, administrațiile locale urmând să se descurce fiecare pe cont propiu.
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că au fost găsite deja soluții astfel încât lucrările să nu fie sistate dar nu toate administrațiile locale au bugete care să le permită plata constructorilor. Este o problemă de siguranță națională, a punctat șeful Consiliului Județean.
Pentru a ieși cât mai repede din impas, clasa politică și administrația centrală ar trebui să se concentreze cât mai repede pe luarea unor soluții viabile.
Reprezentanții Consiliului Județean au mai vorbit și despre faptul că prețul materialelor de construcție a explodat în ultima perioadă iar firmele care desfășoară lucrări nu se mai înadrează în bugetele inițiale. Din acest motiv este urgent nevoie de sprijin din partea Guvernului.
Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ