PNL ŞI USR PLUS, ACEEAŞI POZIŢIE ÎN PRIVINŢA UNIRII

0
46

Liderii celor două partide au susţinut o conferinţă comună
Referendumul pentru unirea Buzăului cu Ținteşti îi apropie pe cei de la PNL de USR PLUS. Liderii celor două formaţiuni care, la nivel naţional formează coaliţia de guvernare au susţinut o conferinţă de presă comună la care au dezbătut subiectul cel mai fierbinte, al acestor zile, alipirea comunei Ţinteşti la municipiul reşedinţă de judeţ. Atât liberalii, cât şi conducerea USR PLUS au aceeaşi poziţie şi cer precizări suplimentare din parte primarului Constantin Toma, iniţiatorul proiectului.
La conferinţa de presă, desfăşurată pe teren neutru, în sala de conferinţe a unui hotel din centrul oraşului, conducerile judeţeane şi cele municipale ale Partidului Naţional Liberal şi a USR PLUS au exprimat puncte de vedere comune cu privire la proiectul de unire a Buzăului cu Ţinteştiul. Ambele formaţiuni politice susţin că nu se împotrivesc toatal, ideii însă, în acest moment le lispsesc informaţii esenţiale cu privire la viabilitatea demersului. Senatorul Vlad Pufu, preşedintele organizaţiei, municipale a PNL Buzău a ridicat obiecţiuni de ordin economic şi politic şi i-a cerut primarului Constantin Toma să nu cheltuie banii buzoienilor, pe referendum.
Şi cei de la USR PLUS au dubii în chestiunea unirii.
Preşedintele PLN Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a întocmit câte o listă lungă cu întrebări pe care le-a adresat oficial, administraţiilor celor două localităţi, întrebări la care aşteptă răspuns în termenul legal.
Prefectul judeţului, Silviu Iordache ce deţine şi funcţia politică de prim vicepreşedinte al USR PLUS a avut, la rândul său, o poziţie cu privire la referendum.
Între timp, la Tribunalul Buzău, s-au desemnat, prin tragere la sorţi, cei doi președinți ai birourilor electorale pentru organizarea referendumului pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ