PODUL DE LA MĂRĂCINENI SE PRĂBUȘEȘTE! Autoritățile fac ședințe și solicitări

0
172

Podul de la Mărăcineni stă se prăbusească, iar autoritătile fac sedinte si solicitări către forurile centrale. La sfarsitul lunii martie, angajatii de la Sectia Drumuri Nationale Buzău au constatat probleme serioase la pod si au anuntat institutia centrală. Compania Natională de Drumuri a anuntat că va demara lucrările, însă mai durează câteva luni. În această perioadă, traficul este serios pus în pericol.
De câteva zile, podul de la Mărăcineni a devenit o situație de urgență. Noi fisuri au apărut pe sensul de mers dinspre Moldova spre Capitală, după ce vara trecută un adevărat crater s-a format pe acelaşi sens. Problemele pe pod au determinat noi restricţii de tonaj şi de viteză. Angajații de la Drumuri- secția Buzău au constatat problema la finele lunii martie și și-au anunțat superiorii. De la nivel central, Compania Națională de Drumuri, cea care administrează obiectivul, a anunțat că va demara lucrări, însă mai este nevoie de câteva luni până când vom vedea utilaje și muncitori la pod, timp în care obiectivul se tot șubrezește.
Așa cum recunosc și autoritățile, problema rezistenței podului este mai veche, însă adresele trimise de la Buzău au rămas fără răspuns. Acum situația a fost adusă în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență care a convocat o ședință și face toate demersurile pentru o intervenție cât mai rapidă de la nivel central, mai ales că este afectată chiar structura de rezistență.
În acest moment, din cauza fisurilor apărute pe podul de la Mărăcineni nu se circulă pe jumătate dintr-un sens de mers. Situaţia poate deveni însă şi mai gravă de atât dacă lucrările nu vor fi urgentate. Ultima intervenție la acest obiectiv s-a făcut în 2005, atunci când podul a fost refăcut complet după prăbușirea în râu. Fostul ministrul pentru mediul de afaceri, Florin Jianu prezent astăzi la Buzău, spune că lucrările ar trebui executate cu simț de răspundere și cu garanție dată de constructor.
Dacă traficul pe podul de la Mărăcineni va fi interzis, toată circulația auto către și dinspre Moldova va fi blocată total, având în vedere că și podul de la Vadu Pașii este închis. Pentru a se respecta noile restricții de tonaj și de viteză, la Mărăcineni vor fi instituite filtre de poliție care vor supraveghea traficul.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ