PODUL DE LA VADU PAŞII, GATA ÎN TOAMNĂ

0
332

Podul de la Vadu Paşii ar putea fi gata înainte de termenul prevăzut în contract. Conducerea Consiliului Judeţean estimează că obiectivul ar putea fi funcţional în septembrie şi va putea să preia o parte din traficul de pe DN2 E85.
Viaţa locuitorilor din zona Vadu Paşii va fi mult uşurată începând cu sfârşitul acestei veri. Noul pod, care va face legătura între comună şi municipiul Buzău are şanse mari să fie gata, în septembrie. Termenul de finalizare a fost prelungit, pentru că lucrările pe şantier au întâmpinat tot felul de piedici. O primă problemă a apărut atunci când o viitură puternică pe râul Buzău a distrus organizarea de şantier. Ritmul lent în care se construieşte este pus pe seama mai multor factori.
Lucrările de construcţie a podului din localitatea Vadu Paşii, amplasat lângă cel vechi de cale ferată, proiectat de Anghel Saligny, au început aproximativ acum trei ani . Şeful Consiliului Judeţean a ţinut să precizeze că la Vadu Paşii este în desfăşurare o lucrare de construcţie a podului, nu de reparaţii.
Podul de la Vadu Pașii, un obiectiv deosebit de important, nu doar pentru locuitorii din zonă, ci şi pentru cei aflaţi în tranzit prin judeţul Buzău costă aproximativ 6 milioane de euro. Investiţia este finanţată cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la Ministerul Dezvoltării.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ