PODUL DE LA VADU PAŞII, GATA MAI DEVREME

0
407

Podul de la Vadu Paşii ar putea fi gata înainte de termenul prevăzut în contract. Conducerea Consiliului Judeţean estimează că obiectivul ar putea fi funcţional în vara anului viitor şi ar putea să preia o parte din traficul de pe DN2 E85, după începerea lucrărilor de reparaţii la calea 1 a podului de la Mărăcineni.
Noul pod de la Vadu Paşii ar putea fi o alternativă pentru şoferii ce tranzitează Drumul Naţional E85, mai ales în perspectiva începerii lucrărilor de refacere a podului de la Mărăcineni pe sensul dinspre Buzău către Râmnicu Sărat, programate să înceapă în cursul anului viitor. Autorităţile judeţului spun că pe la Vadu Paşii ar putea fi deviat traficul de tonaj mic.
Podul va fi dat în folosinţă, cel mai probabil, în vara anului viitor. Şeful Consiliului Judeţean a ţinut să precizeze că la Vadu Paşii este în desfăşurare o lucrare de construcţie a podului, nu de reparaţii.
Lucrările de construcţie a podului din localitatea Vadu Paşii, amplasat lângă cel vechi de cale ferată, proiectat de Anghel Saligny, au început în luna septembrie a anului trecut. Tot atunci a început şi decopertarea asfaltului la vechiul podul rutier, calea de circulaţie urmând a fi îngustată.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ