POLIŢIA INTRĂ ÎN CASĂ

0
54

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean a prezentat noile prevederi ce au fost incluse în proiectul de modificare a legii care reglementează activitatea celor care lucrează în instituţie. Una dintre completările legislative este şi aceea care le permite poliţiştilor să intre fără mandat într-o locuință, dar şi posibilitatea de a conduce la secție o persoană și de a o reține până în limita a 24 de ore.

Potrivit noii legi, polițistul are dreptul de a pătrunde într-o locuință sau orice spațiu aparținând unei persoane fizice sau juridice, fără acordul acesteia, dacă există indicii că în acel spațiu se află o persoană a cărei viață sau integritate corporală este pusă în pericol sau o persoană decedată.

Cele mai frecvente proceduri care privesc direct interacțiunea cu cetățenii – legitimarea, încătușarea, conducerea la sediul poliției – se introduc în Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, pentru a fi cunoscute de toți cetățenii și pentru a elimina arbitrariul, subiectivismul și comportamentul abuziv, susţin poliţiştii. Cetățeanul va cunoaște care îi sunt drepturile, căror obligații trebuie să se conformeze, precum și care sunt limitele de acțiune ale polițistului.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ