Poliția Locală câștigă o bătălie cu Primăria Buzău

0
113

Victorie de etapă la Curtea de Apel Ploiești
Curtea de Apel Ploiești a admis recursul formulat de către Poliția Locală Buzău împotriva unei decizii a Tribunalului Buzău care a respins ca neîntemeiată acțiunea formulată de angajați contra hotărârilor de concediere luate de Consiliul Local Municipal. Este o victorie de etapă, a declarat avocatul apărării, care înseamnă la acest moment păstrarea pe posturi a polițiștilor locali.
Cei peste 300 de polițiști locali care ar fi trebuit să fie concediați prin hotărârile luate de către Primăria Buzău în anul 2016 rămân deocamdată în funcții. Curtea de Apel Ploiești a admis recursul angajaților și a trimis spre rejudecare cauza la Tribunalul Buzău. Prima instanță sesizată a respins în primă fază acțiunea polițiștilor care au atacat hotărârile de concediere a Consiliului Local Municipal considerând că nu sunt acte administrative. Curtea de Apel Ploiești a clasat decizia de la Buzău și a trimis-o înapoi spre rejudecare.
Decizia Curții de Apel Ploiești este deosebit de importantă pentru polițiștii locali întrucât le menține locurile de muncă și atestă că hotărârile primăriei sunt de natură administrativă. Pe de altă parte, avocatul apărării consideră că cele două decizii luate atât de primărie cât și de tribunal nu au fost corecte.
Reprezentanții sindicatului polițiștilor locali consideră că decizia Curții de Apel este binevenită și speră ca la finalul procesului angajații să se poată bucura de un rezultat pozitiv.
Reprezentanții Primăriei Buzău nu au dorit să comenteze decizia magistraților Curții de Apel Ploiești.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ