Poliția Română în cădere liberă după ultimele scandaluri

0
14

Rezultatul unor politici dezastruoase
După ultimele scandaluri din Poliția Română ce au culminat cu agentul buzoian care a mers la prostituate îmbrăcat în uniformă, producând ulterior și un accident de circulație, sindicatele reacționează. Există o deprofesionalizare în rândul polițiștilor iar activitatea birourilor de resurse umane aproape că nu mai există. Spre exemplu dacă ai avut cazier iar instanța te-a reabilitat atunci poți îmbrăca fără probleme uniforma de polițist.
Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, Ion Marin crede că polițistul buzoian care a mers îmbrăcat în uniformă la prostituate pentru a nu plăti, după care a provocat și un accident de circulație, nu a fost la prima abatere.
Sindicatele din Poliție cred că scandalurile în care instituția a fost implicată în ultima vreme este printre aletele un rezultat al politicilor de resurse umane. La acest moment, sunt de părere sindicaliștii, aproape că orice persoană poate îmbrăca haina de polițist, chiar și un infractor dacă a fost reabilitat de instanță.
Polițistul care a mers în uniformă la prostituate pentru a nu plăti iar la scurt timp a provocat un accident de circulație în urma căruia nu a dorit să i se preleveze probe în vederea stabilirii alcoolemiei, a fost reținut pentru 30 de zile. Pe de altă parte Inspectoratul Județean de Poliție Buzău a demarat două anchete disciplinare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ