Politicienii și fondurile la mâna Recensământului

0
18

Președintele INS, în vizită la Buzău
Președintele Institutului Național de Statistică Tudorel Andrei s-a aflat într-o vitiză de lucru la Prefectura Buzău pentru a discuta pe tema Recensământului Populației și Locuințelor din România. În cadrul unei conferințe de presă, conducerea INS a explicat pe larg din ce motiv cetățenii trebuie să participe la recensământ.
Începând cu data de 14 martie a fost dat startul Recensământului Populației și Locuințelor din România. Până pe 15 mai, buzoienii se pot autorecenza online, având nevoie doar de un calculator sau telefon și de o conexiune la internet. Reprezentanții Prefecturii Buzău au efectuat vizite în teritoriu pentru a informa despre campanie și totodată la sediul instituției a fost invitat președintele Institutului Național de Statistică, pentru a vorbi despre importanța recensământului.
O bună parte dintre buzoieni au participat deja la campania de autorecenzare, comuna Buda plasându-se pe primul loc la numărul de chestionare completate din județ.
Cea de-a doua etapă a Recensământului care se desfășoară în perioada 16 mai-17 iunie 2022, presupune vizita la domiciliu a recenzorilor angajați care vor înregistra datele direct de la fiecare buzoian în parte.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ